Gazelle badge


Categorie: LOGO
Klant: Koninklijke Gazelle

Werkzaamheden:
Concept opbouw / Ontwerp / 3D CAD surface modeling? Engineering support / prototyping

Bijzonderheden:

Zit op elk Gazelle fiets gemonteerd Designvisie: een clean, functioneel en minimalisch nieuwe badge.

We leven in een tijd waar minimalisme de tendens is, niet alleen omdat het er goed uit ziet maar omdat het werkt en zinvol is. Het belangrijkste idee hierbij is om het Gazelle logo te ontdoen van alle elementen die niet strikt noodzakelijk zijn.In de geschiedenis van het balhoofdplaatje hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Van oudsher werd er via het logo op een illustratieve manier gecommuniceerd waar het merk voor staat en wat het verhaal er achter is. Door de jaren heen is het beeldmerk abstracter geworden.  Een logo moet krachtig uitstralen en  direct herkenbaar zijn. Het balhoofd plaatje heeft een schildvorm gekregen waar het beeldmerk bovenaan is gepositioneerd.

Met een duidelijke 3D vormgeving om het logo extra dimensie te geven is het beeldmerk verder met een chroomrandje geaccentueerd voor een premium uitstraling. Onder het beeldmerk is het symbool ‘Koninklijke’ , het woordmerk Gazelle en de oprichtingsdatum ‘sinds 1892’ vermeld.

Verder gaan diverse kabels via het balhoofdplaatje het frame in, dat wordt gecombineerd in hetzelfde ontwerp van het balhoofdplaatje. Dit deel van het ontwerp is minder opvallend gemaakt door een zwarte matte kunststof toe te passen. Een rubberen afdichting maakt het ontwerp waterdicht.