Gazelle No1


Categorie: E-BIKE
Klant: Koninklijke Gazelle

Werkzaamheden:
Design management / Design support

Bijzonderheden:

De N⁰1 is een speed pedelec

Samenwerking met designbureau Giugiaro DesignAwards:

Designvisie: alle technische en functionele onderdelen zoals accu motoraandrijving en kabels wegwerken in één esthetisch geheel. Een speedbike voorzien van de nieuwste technologieën met een stijlvol design. 

Een e-bike die de nieuwe technologieën functionaliteit, kwaliteit en rijcomfort combineert met een stijlvol ontwerp van een topdesign.

Het resultaat is een revolutionaire e-bike: een elegant design met internationale allure en de Gazelle standaarden voor rijcomfort, functionaliteit en kwaliteit; een combinatie tussen het Italiaans design en het Hollandse vakmanschap. De reguliere e-bike is een gewone fiets met een elektrische trapondersteuning. De ontwerpfilosofie achter de N⁰1 is gebaseerd op de automotive;

Het bedienen van de N⁰1 gebeurt via je eigen smartphone, op het stuur en in het midden is een geïntegreerde cockpit van COBI. Via een app bestuur je de fiets. De App biedt ook tal van functies zoals routeplanner, navigatie en weersomstandigheden. De verlichting van de N⁰1 is volledig geïntegreerd in de metalen spatborden. De Carbon wielen zijn in dezelfde stijl als de fiets ontworpen.

De accu en de motor zijn in het midden van de fiets en zo laag mogelijk gepositioneerd, dat zorgt voor een lager zwaartepunt en gewicht centralisatie, voor betere stabiliteit en een goede wegligging. De N⁰1 is in beperkte oplage geproduceerd (slechts vijftig stuks).