Chamonix frame


Categorie: BIKE
Klant: Koninklijke Gazelle

Werkzaamheden:
Ontwerp / 3D CAD surface modeling / Engineering support / prototyping

Bijzonderheden:

Chamonix frame is het op één na belangrijkste fietsframe van Gazelle.Designvisie: sportiviteit en comfort vertalen naar een ontwerp. 

De Gazelle Chamonix framefamilie is een modern en sportieve framefamilie. Wie ervan houdt om fietstochten te maken, vindt in de Chamonix een aangename reisgenoot. Het stijve frame van aluminium zorgt voor sportief rijgedrag, stabiliteit en optimale wendbaarheid.

Het Chamonix frame is ontworpen met het doel zich te onderscheiden van de Orange framefamilie;  Chamonix is bedoeld voor de sportieve rijders maar met een comfortabele zithouding. Het karakter van het frame kenmerkt zich door de dubbele onderbuis en de sportievere zithouding vergeleken met de Orange. Het huidige frame is hoekig en oogt bescheiden.

Het resultaat is een fraai, sportief en dynamisch design: de bovenbuis en de onderbuis zijn ontworpen vanuit de kinetic-designelements-filosofie die ook bij Ford automotive is toegepast. In het ontwerp is hydrovorming-technologie toegepast. Bovendien zijn de buizen double-butted, wat betekent dat er diverse wanddiktes op één buis gefabriceerd zijn.

Bij het heren frame is een sloping toegepast, een element van de race fietsen en de bovenbuis gaat van breed naar dun, in combinatie met een lichte kromming waardoor de bovenbuis een heel sportief en dynamisch karakter krijgt.

In de gekozen vormgeving speelt de lichtinval een erg belangrijke rol, licht en schaduw versterken elkaar in het ontwerp. De Chamonix is een spel van vlakken die elkaar versterken in een dynamische en vloeiende vormgeving