Video

LoRa Connected


Categorie:
Klant: KPN NS

Werkzaamheden:
Concept opbouw / Ontwerp / 3D CAD surface modeling / prototyping

Bijzonderheden:

 Het eerste werkende prototype op het Lora KPN netwerkDesignvisie: het ontwikkelen van een prototype

Katten, kinderen, ouderen, winkelwagentjes, ov-fietsen of zeecontainers; alles wat kan kwijtraken, verdwalen of gestolen worden is straks te traceren via een nieuw mobiel netwerk van KPN LoRa.

LoRa staat voor 'Long Range Low Power'. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultra laag stroomverbruik. Hiermee is LoRa de optimale ondersteuning van Internet of Things en tegelijkertijd een energiezuinige oplossing, praktisch, energiezuinig en kostenefficiënt.

Voor de fietsindustrie is het LoRa netwerk een goede oplossing en vooral voor de fietsenverhuur. In samenwerking tussen Gesign KPN NS en Abeeway is een conceptmodule ontwikkeld die aan de voorbouw van het stuur van de OV-fiets wordt gemonteerd.

De vormgeving is geïnspireerd op de NS vormgevingstaal in combinatie met het LoRa netwerk die in de lucht zweeft, ongrijpbaar en onzichtbaar. De combinatie van deze beide werelden resulteert in een nieuw ontwerp voor de connected-module. 

Met de nieuwe connected-module kan NS de kwijtgeraakte fietsen makkelijk terugvinden en het onderhoud van de fietsen op basis van de gereden km’s per fiets afstemmen en ook de onderdelen/functionaliteit van de OV-fiets op basis van de gebruiksprofielen specificeren.