Orange frame


Categorie: BIKE
Klant: Koninklijke Gazelle

Werkzaamheden:
Ontwerp / 3D CAD surface modeling / Engineering support / prototyping

Bijzonderheden:

Orange frame is de belangrijkste onder de fietsfamilie van Gazelle

Meer dan 500.000 frames zijn geproduceerdAwards:

Designvisie: een volledig nieuw frame ontwerpen.
De Orange fiets is een praktische en comfortabele fiets voor een breed publiek. Deze veel verkochte fiets dankt zijn populariteit aan de comfortabele recht-op zithouding, de vele verstelmogelijkheden en de praktische, lage instap van het frame. Dit maakt elke Gazelle Orange uitstekend geschikt voor de dagelijkse ritjes, al dan niet met het extra gewicht van een kind of boodschappen. Maar in het weekend rijdt de Orange er net zo makkelijk langere afstanden mee.

De Orange is een icoon en tevens de best verkochte fiets van Gazelle. Op 6-juni 2016 werd de 1.500.000ste Orange fiets verkocht. 

In de nieuwe generatie Orange moest de Orange zich verder onderscheiden van de huidige Chamonix familie, er moest een duidelijk onderscheid komen tussen deze twee framefamilies.

Kan een sterk ontwerp nog beter, dat was de vraag. Het antwoord was: ja. Het resultaat is een fraai en elegant design, waarbij diverse technieken zoals hydrovorm en gesmeed aluminium zijn toegepast. Het nieuwe Orange dames frame oogt daarmee ranker en lichter dan ooit tevoren en vormt een harmonieus totaalbeeld vanuit alle invalshoeken. Met een optimaal gebruiksgemak zoals een lage en brede instap en verder verbeterde rijeigenschappen.

De unieke vormgeving van het frame zorgt voor een optimale zithouding om comfortabel te kunnen fietsen. Het doortrekken van een designlijn vanaf de onderbuis tot de platte tussenbuis  geeft de fiets een vernieuwende ranke vormgeving gekarakteriseerd met elegante ronde en vriendelijke vormen.

Ook het achterframe  is aangepakt en  is  ranker en eleganter geconstrueerd met behoud van de functionaliteit. Vanaf 2010 is de framefamilie sterk uitgebreid met de e-bike varianten. Jaarlijks verkoopt Gazelle ruim100.000 exemplaren van de Orange.