Bold


Categorie:
Klant: Koninklijke Gazelle

Werkzaamheden:
Concept opbouw / Ontwerp / 3D CAD surface modeling? Engineering.

Designvisie: een vernieuwend ontwerp van de Concord familie.

Basil Concord is een fijnmazige stalen mand voor gebruik achterop de fiets. De mand is al jarenlang een van de belangrijkste manden binnen de Basil mandencollectie. Concord is een erg praktische en functionele mand maar zijn vormgeving is erg verouderd. Het resultaat is een serie van drie manden small, medium en large. Het vernieuwende ontwerp heeft de naam BOLD gekregen met een link naar de nieuwe vormgeving van de mand. BOLD heeft een geraffineerd lijnenspel met afgeronde hoeken en een typerende herkenbare opening.

Voor een extra lading is de mand met hogere wanden ontworpen zonder dat zijn moderne vormgeving uit balans raakt. 

De mand werd van een dubbele bodem voorzien dat zorgt voor een betere stabiliteit qua constructie. De zijkanten zijn van extra versterkingen voorzien voor extra stabiliteit tijdens het gebruik. De bodem van de mand is ontworpen met vier geïntegreerde voeten voor extra bescherming van het bevestigingssysteem. Tevens is Bold ontworpen met een geïntegreerd en zacht handvat voor een comfortabel gebruik. Het Basil logo is groter geworden en gemaakt van reflecterend materiaal voor extra zichtbaarheid/ veiligheid van de fietser tussen het verkeer.

Voor de Bold manden is een aantal accessoires ontworpen:

1   Basil keep dry raincover: een regenhoes met een opbergzakje;

2   Basil keep in place: een elastische koord die de spullen binnen de mand vastmaakt;

3   Basil Keep shopper: een vouwshopper tas met een opbergzakje.

Bold manden worden door het gepatenteerde clever-system aan de fietsdrager gemonteerd. Door het clever-system kunnen de Bold manden permanent of tijdelijk aan de bagagedrager bevestigd worden.